Deelnemers

Zondag 29 april 2018

Deelnemende bedrijven:

Kwekerij Stals

Maurice en Wilma Stals wonen samen met hun kinderen Lieve, Jesse en Meike in Ell. Hier wordt elke dag samen met het personeel met veel passie op het pot-perkplantenbedrijf gewerkt.

Wij telen planten voor verkoop aan particulieren, tuincentra, exporteurs en veiling. Jaarlijks vinden op deze manier ruim 3,5 miljoen planten hun plekje in de tuin of op terras.

Hortensia is het hoofdproduct van onze kwekerij, maar u vindt bij ons ook ruime keuze in diverse andere perkplanten o.a. de geraniums, bacopa, carillon, begonia, vlijtige liesjes en lavendel.

Voor iedere periode van het jaar hebben we planten beschikbaar. In het voor- en najaar zijn dit violen en de kerststerren voor de laatste maanden van het jaar en in de zomertijd de zomerbloeiers. Daarnaast zijn we gestart met de teelt van snijheesters. Dit is een nieuwe tak voor ons bedrijf.

De teelt van de planten vindt plaats in de kassen, containerveld en buitenvelden. Om tot een zo efficiënt mogelijke benutting van de oppervlakte van de kas te komen worden planten vaak verplaatst.

Dit alles kunt u komen bekijken op zondag 29 april tijdens Loeren bij de Boeren. Hiermee willen we u inzicht laten krijgen in het gehele proces van oppotten, teeltbanen maken op buitenveld middels gps tot het klaar maken voor uitlevering naar klant.

Voor de kinderen is er een springkussen en tractor racebaan.

Wij nodigen u van harte uit om een kijkje op ons prachtige bedrijf te komen nemen en dat u mag ervaren waarom wij dit dagelijks met zo veel passie doen.

Familie Stals in Ell: Perkplantenkwekerij Castertstraat 4, www.kwekerijstals.nl

 

Zorgboerderij Ingelshof

Gerry en Jos Mans runnen samen een scharrelkippenbedrijf en zorgboerderij Ingelshof.

Sinds 2010 biedt zorgboerderij Ingelshof dagverzorging aan mensen die zelfstandig wonen en behoefte hebben aan extra ondersteuning bij hun daginvulling.

Daarnaast is er een groepsaccommodatie op Ingelshof waar groepen tot 31 personen de mogelijkheid hebben om in de weekenden te verblijven.

Op de locatie is ook de Rakkers van Roekes. Zij biedt kinderen die moeite hebben met het leggen van sociale contacten de gelegenheid om te bouwen aan relaties en vriendschappen.

Tijdens Loeren bij de Boeren kunt u komen kijken wat er allemaal te zien is op Ingelshof en bij Rakkers van Roekes.

Verder kunt u genieten / kijkje nemen bij :
– Expositie Wim Verdonschot: o.a. portret- en natuurfoto’s
– Live muziek
– Kleinvee / groente- en bloementuin
– Verse vlaai en knapkoek uit monumentale oven
– Activiteiten voor kinderen

Familie Mans in Tungelroy: Zorgboerderij Ingelshof Dupesweg 1, www.ingelshof.nl

 

Geitenhouderij Stijndergeit

Erik en Yvon van Logtestijn hebben met hun 3 kinderen Sofie, Rick en Bart sinds 1996 melkgeiten.

Eerst in Brabant en vanaf 2006 in Ell. Hier hebben we stap voor stap gebouwd aan de toekomst met als resultaat een geitenbedrijf voor 1.100 melkgeiten en 300 opfoklammetjes.

Naast het verzorgen van de geiten vinden wij het heel belangrijk om de deuren van ons bedrijf open te zetten. Wij verzorgen educatielessen voor scholen, excursies en organiseren doe-middagen.

Tijdens Loeren bij de Boeren laten wij u het leven van een lammetje tot melkgeit zien. Verder kunt u verschillende geitenkaasjes en geitenijs proeven en mogen de kinderen spelen op de hooiberg, lammetjes knuffelen en kunnen ze zich laten schminken.

Familie van Logtestijn in Ell: Melkgeitenhouderij Stijndergeit Brandvenstraat 4, www.stijndergeit.nl

 

Zichtstal vleeskuikens Van de Kruijs

Familie van de Kruijs opent graag haar staldeuren, voor iedereen die meer wil weten over de vleeskuikenhouderij.

Openheid en laten zien hoe het in de stal is staat bij Antoine en Jolanda hoog in het vaandel. Jolanda is voorzitter van Kipkiplekker die zich inzet voor de promotie van de sector. Op het bedrijf is tijdens Loeren bij de Boeren van alles te beleven. De kinderen kunnen kuikentjes vasthouden en aaien, trampoline springen en zich laten schminken.

Via de skybox kunt U een kijkje nemen in de stal, ook kunt U het winkeltje en de vers-automaten bezichtigen. Kortom, kom het allemaal zelf ervaren, beleven en proef een heerlijk stukje kip.

Familie van de Kruijs in Swartbroek: Legkippen en vleeskuikenhouderij “Voor de kip en het
ei” Ittervoorterweg 18, www.vandekruijs.nl

Onder voorbehoud wegens dreiging vogelgriep.

 

Biologische melkveehouderij Kemper

Ontdek waar de melk vandaan komt!

Tijdens Loeren bij de Boeren bent u van harte welkom op het biologische melkveebedrijf van familie Kemper-Vullinghs.

Sinds 2001 houden we op onze locatie aan het Hennenstraatje 1 in Swartbroek melkvee. De afgelopen jaren zijn we steeds minder kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen gaan gebruiken. Dit maakte dat de stap begin 2016 om volledig 
over te schakelen naar een biologische bedrijfsvoering niet meer zo groot was. Inmiddels zijn we volledig gecertificeerd en erkend om biologische melk te mogen produceren en leveren zodat u als consument hiervan kunt genieten.

Graag willen we tijdens Loeren bij de Boeren iedereen laten zien en uitleggen wat produceren volgens het biologisch keurmerk inhoud en wat onze ervaringen zijn.

Tijdens deze dag kunt u ook biologische producten proeven en zal er ook iets gemaakt worden van onze biologische melk.
Wat? Dat verklappen we later pas!

Ook voor de kinderen zijn er diverse activiteiten op de boerderij.

Hopelijk mogen we u op zondag 29 april (10:30 tot 16:30 uur) van harte welkom heten en u laten zien waar wij dagelijks en met veel trots mee bezig zijn.

Familie Kemper in Weert: Biologische melkveehouderij Hennenstraatje 1, filmpje over het bedrijf

 

Melkveehouderij en activiteitenboerderij Hoeve Lieshout

Familie Bovend’eerdt runt al vanaf de begin jaren 30 een landbouwbedrijf. Het bedrijf heeft zich in de jaren ontwikkeld van een gemengd bedrijf met akkerbouw, kippen, zeugen en melkkoeien tot een gespecialiseerd en modern melkveehouderijbedrijf. In 2014 is er een geheel nieuwe moderne koeienstal gerealiseerd waarin meerdere soorten robots actief zijn. Vanaf dat moment is de focus meer en meer komen te liggen op de promotie van de sector en de vele mogelijkheden op het platteland. De komende jaren zullen hiervoor steeds nieuwe activiteiten worden ontwikkeld, waarbij de beleving van het platteland centraal staat. Nieuwsgierig? Kom deze dag een kijkje nemen naar onze melkrobots, diverse stand van o.a. loonwerkers, toeleveranciers, jagers en natuur organisaties. Onder het genot van een drankje op het terras, kunnen de kinderen zich uitleven op het springkussen of zich wagen aan oud Hollandse spelen.

Om een indruk te krijgen van ons bedrijf kunt u al vast onze website bezoeken waar u uitgebreide informatie kunt vinden over het melkveebedrijf. Binnenkort kunt u de ontwikkelingen op ons bedrijf via Facebook volgen.

Familie Bovend’eerdt in Weert: Melkveehouderij Breijbaan 30, www.Hoevelieshout.nl

 

Maatschap Breukers

Aan de rand van het plaatsje Ell vindt u akkerbouwbedrijf Maatschap Breukers. Een bedrijf dat in Nederland én in Slowakije volop in beweging is. Benieuwd naar onze dagelijks werkzaamheden:
Twijfel niet en kom kijken!

Familie Breukers runt samen met hun medewerkers een akkerbouwbedrijf waarbij kwaliteitsproducten door middel van jarenlange ervaring worden geproduceerd op een duurzame manier.

We telen hoofdzakelijk aardappels met daarnaast uien en groenten voor de verwerkende industrie. Vrijwel alle werkzaamheden voeren we in eigen beheer uit. Verder hebben we op ons bedrijf machine- en opslagloodsen. De geautomatiseerde opslagloodsen zijn geschikt voor bewaring van aardappelen tot ver in het voorjaar.

Wij willen u tijdens Loeren bij de Boeren kennis laten maken met onze dagelijks werkzaamheden in Nederland en in Slowakije, landbouwverkeersveiligheid, demonstratie GPS ploegen en er is een springkussen voor de kinderen.

Ook laten we u zien hoe onze sector zich inzet voor een gezonde teelt en gezonde toekomst voor boer én burger. Kortom: Kom kijken én proeven en ervaar het belang van de agrarische sector!

Familie Breukers in Ell: Landbouwbedrijf Hoogstraat 53, www.maatschapbreukers.nl

 

Waterschap Limburg

Waterschap Limburg, met de omgeving voor de omgeving.

Waterschap Limburg zorgt voor veilige dijken, droge voeten, schoon water en voldoende water.

Om onze doelen te bereiken werken we nauw samen met de agrarische sector. Niet zo vreemd, want voor agrariërs is voldoende schoon water heel belangrijk. 1.400 Stuwen zorgen ervoor dat het water in de beken op peil blijft. Door slim te maaien zorgen we ervoor dat de beek in de zomer meer water vasthoudt en dat bij hevige regenval het water sneller weg kan.

Dat is goed voor de gewassen en voorkomt natte akkers. Ook werken we samen aan het verbeteren van de waterkwaliteit. We adviseren agrariërs over wat zij kunnen doen om het water schoon te houden.

www.waterschaplimburg.nl