Hoeve Moorsel

Bloembollen- en akkerbouwbedrijf familie Wolters, Bergerweg 48, Vlodrop

Daterend rond 1800 met de beeldbepalende kastanjebomen is gelegen in het Roerdal tussen Vlodrop en Paarlo. Moorsel is een typische carré boerderij, waar de sporen van de laatste nadagen van de oorlog en de bevrijding van het Roerdal nog goed te zien zijn.

De familie Wolters woont sinds 1920 op “Moorsel”. Vanouds een gemengd bedrijf met akkerbouw, asperge en varkens. Waarbij akkerbouw met suikerbieten en aardappelen het hoofdaandeel had.

Eind jaren tachtig zijn we ons meer gaan specialiseren in de teelten van bloemen voor de verwerkende industrie; gladiolen, dahlia’s en tulpen. Asperge en dahlia’s maakten 15 jaar geleden plaats voor de vaste planten o.a. dicentra’s. Afgelopen jaren is het assortiment uitgebreid met pioenrozen en astilbe.

Natuur- en landschapsbeheer is al tientallen jaren een vast onderdeel in onze bedrijfsvoering dit ter bevordering van de biodiversiteit o.a. door beheer van insecten-kruidenrijke graslanden.

Op 28 April tijdens Loeren bij de Boeren bent u van harte welkom op Hoeve Moorsel om een kijkje te nemen van onze activiteiten en onder het genot van een kop koffie/thee te genieten van het prachtige Roerdal.