Melkveehouderij familie Wolters

Melkveehouderij, familie Wolters, Herkenbosserweg 3a, Vlodrop

Rob Wolters heeft zijn melkveebedrijf in Vlodrop. Het bedrijf ligt tussen twee natura 2000 gebieden in, de Meinweg en het Roerdal. Nadat ik 15 jaar geleden het bedrijf van mijn ouders heb overgenomen ben ik gegroeid tot 120 melkkoeien en 60 stuks jongvee.

Drie jaar geleden is Lydia gestopt met haar baan buiten het bedrijf en heeft de volledige verantwoording genomen over de kalveropfok en helpt ze dagelijks mee op het bedrijf. Ons gezin bestaat uit 3 kinderen Frank, Liz en Rik.

De koeien worden 2x per dag gemolken in een 2×10 rapid exit melkstal. Deze melkstal is nieuw gebouwd samen met de koeienstal en december 2016 in gebruik genomen.

Van april tot en met oktober krijgen de koeien weidegang. Dat betekent dat ze minimaal 6 uur per dag buiten op de wei lopen. Daarvoor hebben we 25 hectare weide rondom de stal zodat de koeien elke dag weer een stuk vers gras krijgen.

In 2018 zijn wij begonnen met het produceren van vlog-melk. Dat houdt onder andere in dat de koeien alleen nog maar gentechniek-vrij voer krijgen.

Tijdens Loeren bij de Boeren laten wij graag aan u ons bedrijf zien en hopen u een indruk te kunnen geven hoe wij werken en samen met onze koeien dagelijks op een verantwoorde manier voor uw verse melk zorgen.

Voor de kinderen is er een springkussen aanwezig en kleurplaten en natuurlijk kunnen de kalfjes geaaid worden. Wij heten u van harte welkom op zondag 28 april.