top of page

Deelnemende bedrijven 2023

Hieronder vindt u de bedrijven die in 2023 hebben deelgenomen aan Loeren bij de Boeren. Deze zijn allemaal gevestigd in de omgeving Kessel, Kessel-Eik en Neer.

Champignonkwekerij Jacobs

60 jaar geleden zijn Ton en To Jacobs gestart met het telen van champignons, John en Fenny hebben dit voortgezet en sinds vorig jaar is de derde generatie met Stan en Bart erbij gekomen. Het familiebedrijf is gespecialiseerd in de machinale oogst van champignons voor de verwerkende industrie en onlangs uitgebreid, gemoderniseerd en goed voor ca. 345.000 kg champignons per week.

Gedrevenheid is de sleutel tot succes van deze moderne onderneming. Hierdoor staan wij garant voor een kwalitatief hoogwaardig product en zijn wij iedere dag in de weer om de beste champignons te produceren.

Aangezien het de eerste keer is dat er een champignonkwekerij meedoet aan Loeren bij de Boeren willen wij u graag uitnodigen om een kijkje te nemen in het teeltproces van champignons. Tevens zal zoon Nick aanwezig zijn met de HAS Green Academy met een uitdaging voor de kinderen.

"De Waog" Biologische Tuinderij

De Waog (15).JPG

Wiel van de Bool en Trudelies Dorssers zijn ruim 40 jaar geleden uit idealisme begonnen met het biologisch telen van groenten. Biologische landbouw was nog nauwelijks bekend. De groenten werden verkocht in de eigen winkel en aan veel kleine handelaren en winkels. Snel ontstond een uitgebreid assortiment. In 2012 is zoon Joep in  het bedrijf gekomen en heeft het bedrijf een sterke groei doorgemaakt. Vanaf 2014 telen we zoete bataat, ook wel zoete aardappel genoemd. Bataat is nu de hoofdteelt van ons bedrijf. De boerderijwinkel is uitgegroeid tot een ware “boerderij-supermarkt” waarin een compleet assortiment biologische producten aangeboden wordt. Anno 2023 een zeer energiek en bloeiend bedrijf!

Melkveehouderij Sijben

Witloftrekkerij.jpg

Ruim 50 jaar geleden is het melkveebedrijf gesticht op deze plek, toen een gemengd bedrijf met koeien, varkens en akkerbouw. Sinds ongeveer 25 jaar wordt het bedrijf gerund door Ben en Monique. We hebben een melkveebedrijf met melkkoeien en jongvee waarvan het grootste gedeelte in de zomer buiten loopt. De koeien worden met 2 melkrobots gemolken.

Tijdens Loeren bij de Boeren willen wij u graag meer vertellen over ons bedrijf en kunnen jullie alles met eigen ogen bekijken. Voor de kinderen is er een springkussen. Tevens is er een verkeersplein aanwezig waarbij de verkeersveiligheid en het landbouwverkeer centraal staan.

Waterschap Limburg

Te veel water maar ook te weinig water is een probleem. We krijgen steeds vaker te maken met wateroverlast en droogte. Natuur en landbouw staan hierdoor onder druk. Dit vraagt om oplossingen die zorgen dat water bij extreme neerslag snel wordt afgevoerd en in droge periodes juist wordt vastgehouden. Samen met de agrarische sector werken we aan een degelijk watersysteem. Honderden stuwen houden het water in Limburg langer vast en voorkomen dat het water in droge periodes te snel wegstroomt. Ook herstelt het waterschap de natuurlijke loop van beken, zodat ze meer kronkelen.

Dit doen wij met de omgeving, voor de omgeving.

Stemkenslof BV Witloftrekkerij

Witlof.jpg

Ed en Angelique Stemkens staan aan het hoofd van het grootste witlofbedrijf van Limburg. Het bedrijf is ca 45 jaar geleden opgestart door de ouders van Ed. Gestart met de teelt van witlof in de grond en vanaf 1985 zijn we overgegaan op hydrocultuur. Er wordt het hele jaar rond witlof geoogst. Het grootste deel van de witlof wordt op het bedrijf klaargemaakt voor distributie door heel Nederland middels een samenwerkingsverband met drie andere bedrijven, onder de naam Vitalof. De afzet is geregeld via Fossa Eugenia.
Onze 3 kinderen zijn inmiddels ook met regelmaat in het bedrijf te vinden maar het is nog te vroeg om te zeggen of er een opvolger komt voor ons mooie familiebedrijf.

Loonbedrijf Maas

SAM_1237.JPG

Loonbedrijf Maas BV is al meer dan 50 jaar actief in agrarisch Loonwerk en grondverzet. Samen met onze vakkundige medewerkers en een modern machinepark worden werkzaamheden uitgevoerd in akkerbouw, tuinbouw,  veehouderij, mesttransport, bloembollen, boomteelt en vaste planten. Grondverzet en transportactiviteiten behoren ook tot de bedrijfsactiviteiten. Met een diversiteit aan machines worden specialistische werkzaamheden uitgevoerd. Een ruime werkplaats voor onderhoudswerkzaamheden geeft ook mogelijkheden op bescheiden schaal reparaties en onderhoud voor derden uit te voeren. De 2e generatie Lorenz Maas, en Harry, Twan en Paul Hesen staan nu aan het roer. Graag nodigen we u uit om een kijkje te komen nemen.  

Camping en zorgboerderij
Oda hoeve

DSC09116.JPG

Is een echt familiebedrijf!

Harry, Maikel en Collin werken op de camping die over een ruime 100 kampeerplaatsen beschikt. Ine en Esther werken op de Zorgboerderij en bieden dagbesteding voor ouderen met een zorgvraag.

Bij ons kunt u terecht voor wat te drinken en een lekker vers gebakken wafel!

Hermans Herefords

Giel Hermans (14).JPG

Herefords is een jong rundveebedrijf met de Hereford koe in de hoofdrol. De kudde bestaat uit zoogkoeien en dieren die worden gehouden voor het vlees. De meeste dieren lopen in natuurgebieden en kunnen in de winter gestald worden in ons innovatieve stalconcept  “de Roundhouse”. Het vlees van onze dieren wordt verwerkt en verkocht in onze eigen slagerij en wordt erg gewaardeerd door restaurants. Hereford vlees kenmerkt zich door de mooie marmering en zorgt voor de karakteristieke smaak van vroeger. Tijdens Loeren bij de Boeren willen we u graag meer over dit ras vertellen.

bottom of page